Réka Horváth, M.D.

Dr. Horváth is a member of our medical staff. She reviews patients’ medical documents and consults patients regarding their symptoms and nutritional issues.
Réka has a great experience in helping people going over a paradigm shift, which is usually needed for those who want to embrace the Paleolithic Ketogenic Diet.

Önéletrajz

—1985-ben a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát.
—1989-ben szakvizsgáztam fül-orr-gégészetből, majd ebben a sebészi szakmában dolgoztam 1996-ig.
—1996-tól a férjemmel közös szájsebészeti és fogászati magánrendelőt hoztunk létre, a következő években ennek vezetését végeztem.
—1996-1998 között a Pannon Agrártudományi Egyetem Lótenyésztő Szakmérnöki Karát végeztem el,
—1998-2000-ig a Testnevelési Egyetemen edzői diplomát szereztem .

 

Ezekkel párhuzamosan egy lovardát kezdtem üzemeltetni, ahol a sport, a lókiképzés és a díjlovaglás, valamint az oktatás kapta a főszerepet. Ettől kezdve 20 éven át irányítottam és működtettem a lovardámat, 18-20 lóval, tanulókkal, lovasokkal….15 hektáron.

 

—2011-12-ben elvégeztem a Szegedi Tanárképző Egyetemen a Stíluskommunikátor szakot, amivel már akkor határozott elképzeléseim voltak a jövőmmel kapcsolatban.
—Az orvosi tevékenység irányába a sport oldaláról tértem vissza.  Az egészséges táplálkozás és a sport-teljesítmény kapcsolata érdekelt.  Tanultam, kísérleteztem, kipróbáltam magamon mindent, ami étkezéssel kapcsolatos volt.
—Amerikában akkor már hatalmas erővel kezdett hódítani a ketogen étkezés.
—Low-carb volt az első lépcső, amit folytattam.
—Ezt követte a ketogen étrend.
—Jött a paleo, ami engem nem győzött meg, mert a voltak benne olyan vonások, amiről azt gondoltam, hogy nem illenek egy egészséges táplálkozásba.
— Ekkor gondoltam először, hogy a ketogén és a paleo étrend jó vonásait kellene összeszedni egy új étrendbe, csak az annyira szigorúnak tűnt az akkori eszemmel, hogy azt gondoltam, hogy lehetetlen.

Nincs CH, nincs gabona, nincs tejtermék, csak hús és zsír….ezt meg nem eszi ember hosszú távon….ezt gondoltam. De jobbat nem tudtam elképzelni.

Miközben folyton a helyes megoldást kerestem,  2017-ben találtam rá a Paleomedicina honlapra. Megbizonyosodtam, hogy ez a jó irány, ezzel szeretnék majd foglalkozni, úgy, ahogy azt 2011-12-ben terveztem.

Létrehoztam egy vállalkozást ahol az orvosi, edzői és stíluskommunikátori munkámat ötvözve minden lényeges oldalról tudok segíteni azoknak, akik az egészség irányába szeretnének változtatni az életükön.

 Eközben  eltelt még 2 év, mire eljutottam a Paleomedicina orvoscsoportig. Ahogy a személyes kapcsolat is létrejött, azt éreztem, hogy  végre megérkeztem. Oda, ahova olyan hosszú ideig  tartott az út, és ahol most kezdődik egy új fejezet. Tanfolyam, tanulás,  gyógyítás…..a régi dolgok új köntösben, sokkal tudatosabban, mint valaha. 

A munkacsoportban a gyógyításban veszek részt. Azért ebben, és csakis ebben a csapatban, mert ez az egyetlen szakmai közösség, ahol megtaláltam azt, amit mindig is kerestem: a valódi gyógyítás támogatott és független lehetőségét.